چگونه میتوان امنیت میلیونها کودک را در فضای مجازی اینترنت تامین کرد؟
تشکیل انجمن امنیتی برای شبکههای اجتماعی و فعالیتهای آنلاین کودکان یک بحث داغ و روز دنیای دیجیتال است.
کارشناسان میگویند؛ اگر این انجمن را به شکل حلقههای متصل یک زنجیره در نظر بگیریم، و هر یک از این حلقهها را با توجه به اهمیت نقش و وظایف آنها نام گذاری کنیم، خواهیم دید، حلقه "والدین" مهمترین نقش را در پیوند و حفظ سایر حلقهها با هم برای تشکیل یک زنجیره یا به عبارتی یک انجمن حمایتی، امنیتی به عهده دارد.
بله درست است! این "والدین" هستند که ارتباط و نقش اصلی را در این انجمن حمایتی برای امنیت کودکان و نوجوانان از آسیب ها و فعالیتهای خطرساز اینترنت به عهده دارند.
اگر بخواهیم حلقه والدین را از این زنجیرهای امنیتی خارج کنیم. مطمعنا بقیه گروهها کارایی و موفقیت لازم را از دست خواهند داد.
همچنین "والدین" فاقد آگاهی و دانش در زمینه اینترنت و امنیت اینترنتی نمیتوانند حلقه خوبی برای تشکیل این زنجیره یا انجمن حمایتی باشند.
همین عامل یعنی عدم آگاهی والدین، باعث قربانی شدن کودکان و افزایش خطر شکار آنها توسط شکارچیان سایتهای هرزه نگار، آزارهای مجازی، سرقت مشخصات و بقیه نخالههای اینترنت شود.
خلاصه اینکه، جنگ اول به از صلح آخر است. برای تشکیل یک انجمن حمایتی و امنیتی اینترنت موفق باید همه مراکز از قبیل؛ مراکز دولتی، مدارس، خدمات دولتی، دانش آموزان و مهمتر از همه "والدین" همکاری داشته باشند.
برای رسیدن به هدف مطلوب، یعنی حفظ امنیت اینترنتی، نقش "والدین" بسیار کلیدی است.
چگونه میتوان والدین را در این نقش و وظیفه مهم کمک کرد؟
با توجه به برنامهها و فعالیتهای سنگین روزانه پدران و مادران و صرف نظر از خستگی حاصل از این کارها نمیتوان انتظار داشت که آنها بتوانند در جلسههای آشنایی با امنیت اینترنتی که در مدرسه یا هر جای دیگری تشکیل میشود، حضور یابند.
به همین دلیل میتوان با قاطعیت گفت: اکثر والدین نسبت به موضوع امنیت اینترنتی نا آگاه یا اطلاعات اندکی دارند و در نتیجه همین ناآگاهی و اطلاعات کم آنها بسیاری از کودکان در معرض خطر سوء استفاده اینترنتی قرار میگیرند.
چگونه میتوان امنیت میلیونها کودک را در فضای مجازی اینترنت تامین کرد؟
کارشناسان معتقدند که باید قبل از هر چیز کتابچههایی در زمینه آشنایی با اصول اولیه امنیت اینترنتی به صورت ساده و خلاصه تهیه و آن را وارد سبد کالای خانوادهها کنیم، بهگونهای که این کالا بهیکی از موارد اصلی خرید روزانه پدر و مادرها تبدیل شود.
برای این منظور باید مکانهای پر تردد والدین و کودکان را شناسایی کرد. کمیفکر کنید. خارج از خانه، جایی که هر پدر و مادری یا حداقل یکی از آنها با کودکانش مجبور اند در آن رفت و آمد کنند، کجاست؟
بله حتما می دانید. آنها در طول هفته چندین بار برای خرید روزانه به فروشگاهها، سوپر مارکت ها و سایر مراکز خرید و همچنین اکثرا به خاطر علاقه کودکانشان به غذاهای آماده و پیتزا فروشیها میروند.
حرکت بعدی این است که مسئولان موظف شوند از تمامی فروشگاهها، سوپر مارکت ها، رستورانها -منظور مراکزی که صدها پدر و مادر و کودک روزانه مشتریان اولیه و دائمی آنها هستند- لیستی تهیه کنند.
سپس از طریق این مراکز کتابچه ها یا جزوء های که توسط کارشناسان امر برای آگاهی و اطلاع رسانی از اصول اولیه "امنیت کودک در فضای مجازی" تهیه شده است را توزیع کنند.
با این اقدام هر زمان که پدر یا مادری وارد این مراکز خرید میشوند به این کتابچهها دسترسی داشته و آن را تهیه کنند.
حالا اگر والدین زمانی برای شرکت در جلسههایی کهدر این زمینه برگزار میکنند، ندارند، در عوض میتوانند در زمان خرید روزانه یا صرف غذا همراه کودکانشان به این منابع اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.
انتشار و توزیع کتابچههای "امنیت کودک در فضای مجازی" یک طرح ایدهال است. چرا که این کتابچهها نه تنها محتوای غنی اطلاعاتی دارند بلکه با صفحههای کم، سایز کوچک و قیمت مناسبی که دارند.(یعنی می توان برای آن در نظر گرفت)به راحتی در هر سبد کالای خانواده جا گیرد.
کتابچه "امنیت کودک در فضای مجازی" با راهنمای های عملی برای آگاهی مادران و پدران پر مشغله تهیه شده است. این کتابچه کم حجم، حاوی بیشترین اطلاعات و دستور عمل های مفید و مورد نیاز والدین است.
والدین با مطالعه و اجرای این دستور عمل ها گامی موثر در جهت امنیت و حمایت کودکان خود در فضای مجازی بر میدارند.
مطالعه کتابچهای با این اوصاف کاربردی تر از وقت گذاشتن و جان کندن برای خواندن کتابهای قطور و پیچیده، دی وی دی ها (DVDs) (صفحههای فشرده ذخیره اطلاعات) و یا جستجو در سرتاسر اینترنت است. خودتان امتحان کنید.
این کتابچه علاوه بر معرفی سایتهای خبریاش، حاوی تمامی اطلاعات مورد نیاز والدین برای دانستن دانش امنیت اینترنتی و آشنا کردن آنها با مفاهیم اولیه چون؛ سیستم های فیلترینک و مانیتورینگ، سیستم کنترل والدین، آسیب های چت روم ها (اتاق های گفتگو)، آسیب های شبکههای اجتماعی، نحوه چت با کودک خود و نیزاختصار نویسی در چت مانند؛ PAW)) به جایparents are watching)) و همچنین توانایی خواندن حروف اختصاری و غیره است.
مشکلات این طرح هم مانند سایر برنامههای امنیتی مجازی که برای جوانان در نظر گرفته شده این است که نمیتوان کودکان و نوجوانان را برای استفاده از آنها ترغیب کرد. در نتیجه آنها با بی توجهی از کنار این برنامهها گذشته و به کار خود ادامه میدهند.
چرا که جوانان خود را راسخ و شکست ناپذیر میپندارند. به همین دلیل است که شما به عنوان والدین باید دارای دانش اینترنتی باشید تا سر از کار و فعالیت های آنلاین آنها در آورید.
شما با داشتن اطلاعات این کتابچه زنجیرهای که شامل جوانان، والدین، مدارس، کلیساها و خدمات دولتی است را کامل کرده و در یک کار گروهی با هدفی مشترک برای ایجاد امنیت اینترنتی برای کودکان شرکت میکنید.
بنابراین باید مسئولان با همکاری فروشگاههای زنجیرهای، سوپر مارکت ها، رستوران ها و بطور کلی تمامیمراکز که کارشان به نوعی در ارتباط با خانواده و کودکان است، دست به دست هم داده تا با تشکیل جلسات مطبوعاتی، اطلاع رسانی، تبلیغات در رسانهها و مکانهای عمومی و ... این امر یعنی پربار ساختن دانش والدین را تحقق ببخشند.
به طوری که مطالعه و کسب اطلاعات از این کتابچه دغدغه اصلی والدین و انتخاب اولیه آنها در هنگام خرید باشد.
فعالیت های فرهنگی از این قبیل میتوانند تاثیرات بسیار مثبتی در زمینههای آموزشی، اجتماعی و اقتصادی بگذارند.
اینگونه فعالیت های فرهنگی، امتیاز خوبی برای مسئولان امر نیز است. به امید آنکه در آیندهای نزدیک هر خانوادهای در هر کجا صاحب اطلاعات لازم در زمینه حفظ "امنیت کودک در فضای مجازی" باشد.
کسب اطلاعاتی که کودکان ما را از آسیب های اینترنتی محافظت خواهد کرد.
به یاد داشته باشیم که یک دست صدا ندارد. این امر تنها با هماهنگی و همکاری همه افراد مرتبط میتواند موفق و تحقق یابد.
حمایت از امنیت کودکان در فضای مجازی و آگاهی والدین از خطراتاینترنت باید از اهداف و دغدغههای عمده همه ما بخصوص مسئولان جامعه باشد.
با آگاه سازی والدین یا هر شخصی که به عنوان سرپرست کودک است در زمینه فعالیتهای آنلاین، میتوان امنیت میلیون ها کودک و خانواده را حفظ کرد.
اعتیاد سایبری .اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت سوم)
ظهور این «فنآوریهای جدید اطلاعاتی و ارتباطی» (NTIC)، میتواند در غالب احساس توهمی، همچون رؤیا در روند مکالمات روزمره و در حالت بیداری ادامه یابد. فنآوریهای جدید اطلاعاتی و ارتباطی محرکهای بینائی و شنوائی را هدف قرار داده و به لطف ابزارهای تکنولوژی بسیار پیچیده (دستکش، عینک، لباس کار) میتوان حس نوع بافت مواد، حرارت یک شیئی، حس وزن، حتی حس دست دادن با شخصی که در هزاران کیلومتر دورتر قرار دارد را باز تولید کرد.
ورود این جهان مجازی جدید،تنها یک بحران جدی نمایشی ساده تلقی نمیشود، بلکه این فنآوریهای جدید، تصویری از خود را خلق کرده و حس غایت وجودی را دگرگون میسازد.
بازنماییهای مجازی با خود التزام زندگی و برخی اوقات زنده ماندن را در میان بازنمائیهای واقعی،و حتی بیش از خود واقعیت به همراه میآورد. اینترنت، تمامی جاذبههای یک جهان پر زرق و برق کاملاً متمدن، کمال مطلوب و چارچوب زندگی مانا و حمایتگر را عرضه میکند. با این وجود این چارچوب زندگی، بطور مداوم در یک جنبش آنتروپی[1]، مبداء پویایی و تهییجگری است.
توصیف این جهان جدید برای نخستین بار در یک رمان تخیلی علمی مطرح شد، داستان نویس معاصر[2] یا دبلیو گیبسون[3]، «فضای سایبر»[4] را اینگونه تعریف کرده است: یک توهم دو طرفه که بطور روزانه با مشروعیت کامل از سوی دهها میلیون کاربر عینیت یافته است. یک پیچیدگی غیر قابل تصور با جاذبههای نورانی که در روح بی مکان و قرارگاههای صور فلکی اطلاعات جای گرفته است.
رفتار اعتیاد گونه که از پیامدهای اینترنت است، گاهی با یک یا چندین رفتار آسیبزای جدی یا مقطعی دیگر همراه است، آسیبی که به گونهای مسئله ساز، «اعتیاد چندگانه» را تداعی میکند.
حضور مستمر عامل ایجاد ارتباطات، مفهوم «مکالمات صورت گرفته بواسطه کامپیوتر» و اعتیاد ارتباطاتی را تداعی میکند. انگاره ذهنی، «معتادان سایبری» را افرادی میداند که در ایجاد ارتباط دچار مشکلاتی بوده، عقیده و نظر دیگران را بطور لحظهای و در مکان[5] ابراز میکنند و بی درنگ بدنبال ابزاری برای اظهار زندگی فلاکت بارشان میباشند. این موضوع میتواند یکی از دلایل ساعات طولانی سپری شده در اینترنت باشد. برطبق نظر دکتر جفری گلدزمیت[6]، مدیر کلینیک اعتیاد به الکل دانشگاه سینسیناتی[7]، جوانانی که در زندگی روزانه خود با دیگران مشکل ارتباطی دارند، مستعدترین افرادی هستند که به امکانات ارتباطاتی موجود در وب معتاد می شوند.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - entropique
[2] - Neuromancien
[3] - W. Gibson
[4] - le cyberespace
[5] - Spatio temporelle
[6] - Dr. Jeffrey Goldsmith
[7] - University of Cincinatti
اعتیاد سایبری ,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت چهارم)
معتادان سایبری بزرگسال کاربر اینترنت به شاخصهای پیوست، در چارچوب بازیهای آسیبزا پاسخ میدهند. برخی از رفتارهای آنها شاخصهای اعتیادگونه را نشان میدهند: ولع شدید، سرخوشی و لذت فوقالعاده ناشی از عمل، وابستگی، تکرار و بویژه از دست دادن کنترل.
وضعیتی که شاخصهای تشخیص بیماری شخص وابسته (DSM- IV) را در دسته «مشکلات کنترل احساسات غیر طبقه بندی شده در جای دیگر» قرار میدهد، با اشتغال در بازی، گرایش به افزایش زمان اتصال، ناتوانی در به پایان رساندن رفتار سوء و غیر ممکن بودن مقاومت در برابر تحریکات توصیف شده است.
در واقع، پیشینه تالارهای گفتمانی چون IRC[1]، (گفتگوی همزمان اینترنتی) MUD[2]، (سیاهچالهای چندگانه کاربران) بوده است، نوعی بازی افسانهای که با ارسال پیامهای متعدد به بازیگران دیگر انجام میشود، تا در یک فضای مجازی با یکدیگر همکاری کرده یا در مقابل هم قرار گیرند. در حال حاضر بیش از 500 سایت بازی در شبکه اینترنت وجود دارد. در فرانسه، دو سایت اینترنت، بازیهای مجازی را ارائه میکند که به نظر میرسد در گسترش اعتیاد به بازی نقش دارد. اولین بازی «دومین جهان»[3] نام دارد که توسط کَنَل[4] و کریو[5] کارگردانی شده و هدف آن خلق یک آزمایشگاه سیاسی برای دموکراسی مجازی است.
موضوع این بازی جابجائی مجازی شهر پاریس است. میتوان شکل ظاهری، رنگ پوست، هویت خود، همچنین مسکن خود را با امکان خصوصی ساختن آن انتخاب کرد. بازیکنان «شهروند» میتوانند همدیگر را ملاقات کنند و بازدیدها و مکالماتی را بین خود ترتیب دهند. آنچه که جالب توجه بنظر میرسد، ایجاد امکان رأی دادن الکترونیکی در وب است. شهروندان اینترنت برای تصمیمگیری مستقل منحصر به این دنیای مجازی فراخوانده میشوند.
دومین بازی «هتل مجلل»[6]، چارچوبهای زندگی مجازی و تبادلات بین بازیکنانی را نشان میدهد که به نوبة خود میتوانند شکل ظاهری خود را انتخاب کنند و موقعیتها و نمادهای زندگی مجازی را نشان دهند. این نوع بازیها، که در طی سالهای متمادی در ایالات متحده آمریکا رواج پیدا کرده است، افسانه، مجاز و نشاط را در هم میآمیزد ودر حال حاضر «آماتورهای گاوباز»[7] را بوجود آورده است، بی قیدهایی که در این فضا زندگی میکنند، و جز در چارچوب گفتگوهای اینترنتی که به آنان پیشکش شده است ارتباط برقرار نمیکنند، شیوههای زندگیشان منوط به نوع بازی است که بیشتر اوقاتشان بدان مشغول و سرگرماند.
خرید تفننی و وسواسی یک رفتار دائمی یا متناوب است که با میل مفرط خرید، اضطراب قبل از اقدام و عاقبت با تحقق خرید بازشناسی میشود. آنچه که کم و بیش در اینگونه رفتار بارز میباشد، اقدام به خرید و احساس مالکیت ساده یک شیئی است.
جایگاه این رفتار اعتیاد گونه در یک تجربه نمایشی «اعتیاد سایبری»، در ظاهر با این واقعیت که اینترنت امکانی گسترده را برای تأثیرگذاری در خریدها که در غالبی جدید و مستقیم ارائه میشود تحقق بخشیده است. این مسئله در ایالات متحده یک مصیبت واقعی اجتماعی را بوجود آورده که به «خرید تفننی»[8] یا جنون خرید موسوم است.
بنظر میرسد نشان دادن رابطهای که در حال حاضر بین جامعه ما _ که در تعاریف یک جامعه مصرفی بوده و افراد را با اغواگری در تبلیغات و سیاست بازاریابی به خرید تحریک و تهییج میکند _ و شخصی که در مقاومت در برابر یک اقدام تحریک آمیز _ نیازی که در اجتماع به آن دامن زده شده _ ناتوان است، حائز اهمیت باشد. تعداد قابل توجه مصرف کنندگان سایبری میباید ما را به این فکر سوق دهد، که خود را مورد سئوال قرار دهیم. این عنوان «دومین جهان»[9] در تمامی گوشه و کنار کوچهها و در اعلامیههای تبلیغاتی موجود، امکان بازدیدهای مجازی در فضاهای تجاری را که میتواند به خرید اینترنتی منجر شود، فراهم میکند. چنین پدیدههائی این بار دیگر واقعاً واقعی است، و کشورها نیز از این طریق به پول واقعی خواهند رسید.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - Internet Relay chat
[2] - Multiple User Dungeons
[3] - Deuxiem monde
[4] - Canal
[5] - Cryo
[6] - Palace
[7] - aficionados
[8] - bying spree
[9] - Deuxieme monde
اعتیار سایبری,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت ششم/تعامل انسان وکامپیوتر)
جان لیلی[1]، یک پژوهشگر مشهور و جوان، در سال 1972، یک پژوهش موردی بر روی مغز را که به منزله واحدی ذخیرهساز، تمامی پایگاههای اطلاعاتی که دانش و شناختهائی از جهان را در خود دارد انجام داده است. «برنامهریزی و فرا برنامهریزی در بیوکامپیوتر انسانی»[2]. این مطالعه، با یک محتوای محض علمی، در محافل دانشگاهی تقریباً بدان توجهی نشد، ولیکن نویسندهاش بطور جدی به امید تازهای در حوزه داستانهای علمی تخیلی قلمداد شد. در این مقاله مورد بحث، تیموسی لیری، بین اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ در سال 1456 و ظهور کتاب شخصی و اختراع استیون جابز[3] و استیون ووزنیاک[4] - اختراع کامپیوتر شخصی با عنایت به اینکه انتشار کتاب شخصی و کامپیوتر شخصی زمینه ارتقاء به یک سطح بالاتر را فراهم نموده _ پیوندی ایجاد کرده است؛ سطحی که دسترسی کیفی به معلومات جهانی را با شتاب بیشتر و امکان مشارکت و اتصال فوقالعاده ممکن ساخته و منشاء تحولی در جامعه شده است.
برای وی، مسئله «اعتیاد سایبری»[5] در یک روند تحول آمیز اجتماعی جای گرفته و با خرده نظام شکل گرفته توسط انسان و ابزار اطلاعاتی در تعامل است. در این روند، برخی افراد، ناتوانی خود را از ترک جهان مجازی آشکار مینمایند، ناتوانی از زندگی بدون تبادلات مستمر علائم الکترونی بین مغزشان و کامپیوتر.
همکاری و تعامل بین انسان و ماشین فرا سایبری او که مجهز به کلام و هوش مصنوعی است، از یک استقلال تحلیلی بهره گرفته و موجد یک قدرت ویژه در عمل و تصمیم واقع میگردد، که قبلاً از سوی نویسندگان داستانهای علمی تخیلی بدان اشاره شده است.
برای معتادان سایبری، این مسئله بمنزله چهار راهی بزرگ در عادات ایشان است. این شاهکار فناوری در اصل، عامل تغییر نمایههای دنیای مجازی بوده و در مقطع زمانی کنونی تنها نقطه جلب توجهات بشری است. این مفهوم واقعیت مجازی، در حال حاضر فضاهای داستانهای علمی تخیلی را در مینوردد و ظهور ابزارهای بسیار پیچیده واقعیتگرا و درونی شده، حقیقتی است که از متن ذیل فراتر میرود و تفکر را بر میانگیزاند: «یک واقعیت مجازی، جهانی است پدید آمده توسط کامپیوتری که مفهوم اندیشه را دگرگون کرده است».
بر اساس نظریه نظامهای پیشرو در واقعیت مجازی، همچون جایگزینهای آتی روابط جنسی و داروها، برتری با داستانهای علمی تخیلی جدید و خط سایبری است.( بارت کوسکو ،تفکر فازی، 1993) [6].
-------------------------------------------------------------------------------
[1] - John lilly
[2] - Programming and Meta programming in the human bio - computer
[3] - Steven jobs
[4] - Steven wozniak
[5] - cyberaddiction
[6] - Bart – kosko (Fuzzy thinking)
اعتیاد سایبری ,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت هفتم/شاخص های اعتیاد به اینترنتDSM-IV )
در آغازین سالهای 90، با گسترش شیوههای چندرسانهای و بویژه با روی کار آمدن وب، دانشگاههای آمریکایی میتوانستند با یک نگرانی جدی، تعداد فزاینده دانشجویان جوانی را که علائم این شکل جدید رفتار اعتیاد آمیز را از خود بروز میدهند تصدیق کنند: «وابستگی سایبری»[1]. مقالاتی که به این موضوع پرداختهاند بسیار کماند خواه در قاره کهن، خواه در ایالات متحده یا کانادا، اگر چه در این کشورها در مؤسسات و دانشگاهها، برنامههای تحقیقاتی بسیار پیشرفتهای در زمینه رفتارهای اعتیادآمیز وجود دارد. تحقیقات میدانی انتشار یافته در ایالات متحده توسط اعضاء هیأت علمی دانشگاه بخشی از موارد عینی و واقعی است که با تمامی شاخصهای طبقهبندی شده اعتیاد منطبق است. همچنین یک مؤسسه یاریگر به معتادان سایبری که از سوی روانپزشک آمریکای شمالی، ایوان، کی – گلد برگ[2] ایجاد شده است، در صفحه اخبار وب سایت، شاخصهای نمونه ناهنجاریهای اعتیاد به اینترنت[3] (IAD) را درج کرده است، شاخصهائی که بر اساس مقیاس DSM-IV اقتباس شده است. وابستگی در موارد استفاده ناهنجار، استفاده نابجا از اینترنت و منجر به اختلالی که با سه شاخص زیر (یا بیشتر) در یک دوره حداقل 12 ماهه دیده شود، آشکار میگردد:
شاخصهای اعتیاد به اینترنت (اقتباس ازDSM-IV )
I تحمل، همانگونه که در هر یک از پیشنهادات زیر تعریف شده است:
A. یک افزایش فزاینده، برای کسب رضایت، که با زمان سپری شده اتصال به اینترنت نشان داده شده است.
B. یک کاهش مشخص تأثیر، چنانچه زمان سپری شده اتصال به اینترنت همواره یکسان باشد.
II. نشانههای[4] عدم اتصال به اینترنت، در هر یک از پیشنهادات زیر توضیح داده شده است:
A. نشانههای معمول عدم اتصال به اینترنت
1. توقف یا کاهش مدت زمان اتصال به اینترنت که تحمل آن دشوار و ظاهراً بطول انجامیده است.
2. دو یا بیش از دو پیشنهاد زیر، پس از چندین روز تا یک ماه به نسبت شاخص یک آشکار میشود.
الف: اضطراب روانی
ب: خیالپردازی و تخیل درباره اینترنت
ج: حرکتهای ناهنجار و ناخواسته با انگشتان دست
3. نشانههای شاخص B یک ناکارکردی در نظم اجتماعی و در کار یا زمینههای مهم دیگر ایجاد میکند.
B. استفاده از اینترنت یا یک امکان مشابه برخط، امکان از بین رفتن یا دور شدن از نشانههای سندروم عدم اتصال به اینترنت را ممکن میکند.
III. تقریباً همیشه در مدت زمان بیشتر و اغلب اوقات نسبت به دفعات اولیه دسترسی به اینترنت امکانپذیر است.
IV. یک میل همیشگی یا تلاشهائی بی نتیجه برای متوقف کردن اتصال به شبکه یا کنترل استفاده از اینترنت وجود دارد.
V. بخش عمدهای از زمان فراغت فرد در فعالیتهای کاربری اینترنت سپری میشود (خرید کتابهای تخصصی، برررسی بی وقفه موتورهای جدید جستجو، جستجوی خدمات دهندگان جدید اینترنت).
VI. فعالیتهای اجتماعی، سرگرمیها، فعالیتهای خلاقانه، در نتیجه استفاده از اینترنت کاهش پیدا میکند.
VII. به رغم آگاهی از مشکلات اجتماعی، از جمله پر مشغله بودن، رابطهای و روانشناختی، که برخی اوقات یا بطور مداوم بواسطه کار با اینترنت روی میدهد، بر استفاده از اینترنت پافشاری میشود (محرومیت از خواب، مشکلات زناشویی، تأخیر در قرار ملاقات، بویژه به هنگام ساعات اولیه صبح، غفلت از فعالیتهای روزانه، یا احساس ترک گفته شدن از سوی نزدیکان).
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - cyberdependance
[2] - Ivan K. Goldberg
[3] - Internet Addiction Disorders
[4] - syndrome
0000000000000000000000000000000000
اعتیاد سایبری ,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت هشتم/علائم مشابه معتادان دارویی)
در یک گروه مباحثه و یاریگر شبکه اینترنت سایت IAD، یک فضای خودسنجی برای سنجش میزان «وابستگی سایبری»[1] و انگیزشی، برای قطع ارتباط دیده میشود.
یک انجمن آمریکایی روانشناسی، مطالعهای را ارائه کرده که توسط کیم برلی یونگ[2] در دانشگاه پیتس برگ برادفورد انجام شده است. در این پژوهش 398 مرد و زنی که بطور متوسط 38 ساعت در هفته به اینترنت متصل بودند مورد بررسی قرار گرفتهاند. این مقاله وجود یک اعتیاد واقعی را رسماً تائید میکند، اعتیادی که روابط شخصی و کاری این کاربران وسوسه شونده را مختل و آنان را به سوی از دست دادن کار و عدم پذیرش از سوی جامعه حرفهای سوق میدهد. افرادیکه رفتارهای اعتیادگونه ناشی از اینترنت را از خود بروز میدهند. «نوجوانان غیر معمول و عجیب و غریب»[3] نیستند، بلکه اکثر آنان در سنین متوسطی هستند که همة بازدهی و ظرفیتشان تحت تأثیر این رفتارها میباشد.
کاربران بزرگسال شبکه اینترنت، تمامی شاخصهای روانپزشکی DSM-IV قابل تعمیم به معتادان الکلی و معتادان بزرگسال را بروز میدهند. گفتگوها و درمانها در قیاس با توصیف احساسات برانگیخته شده سه مرحله غالب و بارز را آشکار میکند.
نظریه اجتماعی _ ملاقات شبکهای «دوستان»
خیالپردازی _ اقتباس شخصیتهای جدید و تخیلات جنسی
قدرت _ دسترسی فوری به اطلاعات و اشخاص جدید
دیوید بروکاتو[4]، پدید آورنده نقاشیهای متحرک تالارهای گفتگوی IRC در زمینه رفتارهای اعتیادآمیز تصور میکرد که وی با معتادان به الکل و معتادان معمولی سر و کار دارد، اما او دریافت که اکثر افرادیکه در میزگردهای گفتگو حاضر میشوند، یک اتصال مسئله ساز مربوط به «اعتیاد اینترنتی»[5] را اظهار میکنند. همچنین یکی از این افراد بازگو میکند که چگونه کار و زندگی خانوادگیاش متلاشی شده است، اینترنت تنها دل مشغولی بود که میتوانست وی را طی ساعات متمادی در شبکه به منظور شرکت در گروههای مباحثه سرگرم کند. این سازنده تصاویر متحرک از وی درخواست میکند که چنانچه تمایل دارد دستگاه مودمش را به او امانت دهد (وسیله اتصال بین کامپیوتر و سرویس دهنده اینترنت از طریق خطوط تلفن)؛ پاسخ ارائه شده بی لحظهای درنگ این بود: به هیچ وجه، به علاوه آنکه این شخص فقط با قطع ارتباط اینترنت به مکالمات خود پایان میداد.
این مورد اخیر بسیار مشابه با موقعیتهایی است که همراه در تمرین روزانه با معتادان ملاحظه میشود، با در نظر گرفتن این که نشانههای روانشناختی در افراد مورد نظر و تأثیرات مواد ناشی از دریافت ماده داروئی، مغزی است.
این تأثیرات دارویی میتواند به مثابه تلاشی برای حل مشکل جستجوی مداوم سرخوشی و لذت باشد.
تحقیقات انجام شده توسط زوکرمن[6] در سالهای 60 تلاشی بود برای یافتن رابطهای بین پدیدههای فعال ساز فیزیکی و جستجوی سرخوشی. این جستجوگری با نیاز به تجارب جدید، پیچیده و متنوع و میل به خطرپذیری فیزیکی و اجتماعی با هدف کسب و حفظ یک سطح مطلوب ناشی از فعالیت مغزی مطابقت دارد.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - cyberdependance
[2] - Kimberly young
[3] - ados farfelus
[4] - David Brocato
[5] - Internet Addiction
[6] - zucherman
0000000000000000000000000000000
اعتیاد سایبری ,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت نهم/مقیاس جستجوی لذت و گفتگوهای شبکه ای)
میزان جستجوی سرخوشی _ مقیاس جستجوی لذت (sss) [1] مشتمل بر چهار عاملی است که این پدیده را تعریف میکند:
1. جستجوی خطر / ماجراجویی _ جاذبهای برای ورزش ها و رفتارهای خطرزائی که به دو مقوله سرعت و خطر اشاره دارد.
2. جستجوی تجربه _ جذبهای برای فعالیتهای روشنفکرانه یا حسی
3. عدم ممانعت _ جذبهای برای مشروبات، الکل، افراطگریهای جنسی.
4. حساسیت و زودرنجی در مقابل دلتنگی و ملالت
یک ارتباط نزدیک، اما نامعین و غیر انحصاری، بین اعتیاد و جستجوی سرخوشی و لذت وجود دارد.
مطالعهای که توسط بریجت مورای[2] مدرس یک مدرسه بزرگ آمریکایی انجام شد، پدیده گفتگوهای شبکهای را در تالارهای گفت و شنود اینترنتی (IRC) [3] و ابزارهای مکالمههای خطی همزمان را با متوقف نمودن یکی از گروههای مباحثه مورد بررسی قرار داد. دسترسی آزاد است، مشروط بر انتخاب ساده یک نام مستعار که گمنامی مطلق فرد را تضمین کند.
طراح گفتگوهای اینترنتی، ژارکو اویکارینن[4] فنلاندی، که خودش سابقاً یک معتاد سایبری بوده است، گفتگوهای اینترنتی را مکالماتی فریبنده، حرص آور، و منتج به اجتماعی شدن اشتباهی قلمداد میکند. گفتگوهای اینترنتی معبری از واقعیت به سوی حقیقتی مجازی است، بویژه آنکه مانع تماس مستقیم در یک رویارویی چهره به چهره میشود. نفوذ این وسیله ارتباطی بر روی برخی «معتادان سایبری» گسترده است. آنها قادرند در برابر صفحه نمایشگر و صفحه کلید برای ساعات متمادی بمنظور ارتباط برقرارکردن با افراد شیفته دیگری که تقریباً همواره به ضرر منافع اجتماعی، خانوادگی و حرفهای خود اقدام میکنند، پایداری و مقاومت نمایند. در نتیجه، این مطالعه اهمیت این گذرگاههای ساختگی را که در نهایت، برقراری ارتباطات را بدون نگرانی از مواجه با واقعیت ممکن نموده، خاطر نشان میکند.
--------------------------------------------------------------------------------
[1] - Sensation Seeker Scale
[2] - Bridjet murray
[3] - Internet Relay chat
[4] - jarkko oikarinen
منبع : http://mfatorehchi.blogfa.com/cat-14.aspx
00000000000000000000000
خطرات اعتیاد به موبایل
بر اساس تحقیقاتی که "استفاده منطقی برای اثر گذاری مثبت " نام گرفته است ، نوجوانانی که در طول روز برای ساعات طولانی از تلفن های همراه استفاده می کنند و وقت خود را با صحبت کردن با آن و یا ارسال پیام کوتاه صرف می کنند، احتمالا با اختلالات روانی مواجه خواهند شد.
بر اساس این خبر، "فرانسیسکا تورسیلاس" استاد دپارتمان ارزیابی های شخصیتی، روانی و درمان در دانشگاه گرانادا ، تعداد زیادی از نوجوانان 18 تا 25 ساله شهر گرانادای اسپانیا را مورد ارزیابی قرار داده و رفتار آنان را در خصوص استفاده از تلفن همراه و خطرات آن مورد مطالعه قرار داده است.
به گفته تورسیلاس ، این اعتیاد در نتیجه تغییرات اجتماعی به وجود آمده که در طول دهه گذشته ، پدیدار گشته اند.
بر اساس این گزارش ، عمده ترین تفاوت موجود میان این نوع از اعتیاد و اعتیاد به الکل و یا مواد مخدر این است که تلفن همراه ظاهرا هیچ تاثیر مخربی بر روی ساختار فیزیکی اشخاص ندارد و تنها تاثیرات روانی آنها است که برجای می ماند.
وی در همین خصوص می گوید: " اعتیاد به تلفن همراه به طور جدی می تواند بر روی وضعیت روانی افراد تاثیر گذارد اما از آنجایی که این اعتیاد هیچگونه علائم و نشانه فیزیکی ندارد بنابراین اختلالاتی که به وجود می آورند مشهود نیستند "
بر اساس این گزارش حدود 40 درصد از جوانان اعتراف کرده اند که از تلفن های همراه خود بیش از 4 ساعت در روز استفاده می کنند و اکثر آنان نیز تاکید کرده اند که چندین ساعت را در روز صرف کار کردن با امکانات مختلف تلفن های همراه خود می کنند.
بسیاری از این افراد حتی در مواردی که تماسی را از دست می دهند و یا پیام های ارسالی آنان پاسخی را در بر نداشته باشد ، بسیار غمگین و ناراحت می شوند.
بر اساس این گزارش ، معتادان به تلفن همراه فعالیت ها و کارهای بسیار مهمی را نادیده می گیرند( نظیر اشتغال و تحصیل ) و حتی از دوستان نزدیک و اعضای خانواده خود نیز فاصله می گیرند و هنگامیکه تلفن همراه با آنان نباشد مدام به تلفن همراه خود فکر می کنند .
به گزارش تالیانیوز، بیشتر معتادان به تلفن همراه مردمی هستند که دارای اعتماد به نفس کمی بوده و در برقراری روابط اجتماعی با دیگران مشکل دارند و به همین خاطر احساس می کنند که همواره باید از این طریق با دیگران در ارتباط و در تماس باشند."
به گفته تورسیلاس هنگامیکه این افراد به هر دلیلی از تلفن های همراه خود جدا می شوند بسیار غمگین و افسرده می شوند و حتی خاموش بودن تلفن همراه برای این افراد نگرانی و تشویش ایجاد کرده و باعث به وجودآمدن اختلالاتی در وضعیت خواب این افراد می شود. در بعضی مواقع مشاهده شده است که این افراد به لرزه افتاده و با مشکل سو هاضمه نیز مواجه می شوند.
تورسیلاس در عین حال تصریح کرده یک دلیل منطقی وخوب برای استفاده از تلفن همراه می تواند برای نوجوانان یک فاکتور مثبت نیز محسوب شود چرا که باعث می شود که این افراد دوستان را در کنار خود حس کنند و همچنین احساس کنند که از جانب آنان حمایت می شوند.
تورسیلاس در جای دیگری به این نکته اشاره می کند که سو استفاده از تلفن همراه نیز در عین حال می تواند تاثیر مخربی را بر شکل گیری ساختار شخصیتی و روحی نوجوانان برجای گذارد..
منبع:مهران افضلی /ایمیل گروه مارشا ل مدرن
آسیب های روانی اینترنت
جهان از ریزترین ذراتش که تا به حال بشر توان دیدن آن را یافته تا دورترین کهکشان ها، نمونه بارزی از حرکت و پویایی است. پویایی نیاز به خلاقیت دارد. روزگاری پدران ما این خلاقیت را در رادیوهای ترانزیستوری شاهد بودند و امروز ما در دنیای دیجیتال. شاید هم فردا فرزندان ما در دنیای پرتوهای عجیب و غریب.
آنچه موجب تمایز میان عصر حاضر با سایر برگ های تاریخ زندگی بشر گردیده، فن آوری و تبادل اطلاعات می باشد و دنیای دیجیتال توان تبادل اطلاعات را بسیار افزایش داده است.
اگر در ماه ساعتات زیادی به اینترنت وصل می شوید بی آنکه کار خاصی جز پرسه زدن و چت کردن داشته باشید می بایست از تعداد این ساعت ها کم کم بکاهید تا در یک برنامه زمان بندی سه ماهه دست کم نیمی از این زمان را کم کنید.
اینترنت جز فضایی مجازی چیز دیگری نیست. فضایی پر از خالی! اما همین دنیای مجازی آنقدر توانمند و انعطاف پذیر هست که ما را به آسانی با گل فروشی سر خیابان، FAST FOOD های بی محتوا و پرزرق و برق سطح شهر، مدرسه بچه ها، سایت های خبری و... متصل می کند. چه کسی فکر می کرد روزی فرا برسد که تنها با کلیک چند گزینه بتوان نامه ای را از یک نیمکره به نیمکره دیگر زمین آن هم در زمانی در حد دقیقه ارسال نمود؟ یا باقالی پلو با گوشت را از رستورانی در سطح شهر سفارش داد؟!
اینترنت از دیدگاه یک کاربر
اینترنت برای من به عنوان یک کاربر نیمه حرفه ای که درصد بالایی از کارهایم با رایانه انجام می شود، کاربردهای فراوانی دارد. مرا از آخرین داده ها و نتایج پژوهش های علمی آگاه می کند، دوستان قدیمی ام را به من دوباره نزدیک کرده، باعث شده دوستان زیادی از سراسر جهان پیدا کنم، سایت های هنری مورد علاقه ام را ببینم و حتی کتاب هایی که مایل به ترجمه آنها هستم را می توانم پیش از خرید بازبینی کنم. اما مسئله به همین جا پایان نمی پذیرد...
آسیب شناسی روانی
از زمانی که راهنمای تشخیصی- آماری اختلال های روانی( ویرایش تجدید نظر شده چهارم (DSM 4TR)) در سال 2000 به چاپ رسید، بحث پیرامون گنجاندن طبقه ای از اختلال های روانی با نام اختلال های سایبر CYBER قوت یافته است. پیش بینی های انجمن روان شناسی آمریکا به عنوان ناشر و گرد آورنده این راهنمای معتبر تشخیصی- آماری این است که در طی ده سال آینده با توجه به حجم کاربرد اینترنت و رایانه ها می توان در DSM5 و توسط علم روان شناسی به یافته ها و نتایج پژوهشی برای اعتبار بخشیدن به این طبقه از اختلال ها دسترسی پیدا کرد.
سایبر واژه ای است که برگردان آن به فارسی کمی مبهم است. سایبر یعنی علم فرمان. یعنی هوش مصنوعی و شاید از نظر اهل فن یعنی دنیای صفر و یک.
شاید کسانی را دیده باشید که همیشه در اینترنت در حال پرسه زدن هستند. گاهی دیگران را آزار می دهند- مثلاً با هک کردن یا چت کردن پی در پی آنها- یا خودشان را آزار می دهند مثلاً با بررسی پیاپی صندوق پست الکترونیکی یا بررسی وسواس گونه و اجباری سایت های غیراخلاقی و اصطلاحاً هرزه نگری. روزی پزشکی به من گفت: در زندگی به چند چیز علاقه دارم: اینترنت، تلفن همراه، ماهواره های مخابراتی و پزشکی. شاید در مورد این دوست، جابه جایی نقش های زندگی در اثر کاربرد و وابستگی بیش از اندازه به دنیای مجازی اتفاق افتاده باشد.
اختلال های روانی کاربرد نادرست اینترنت
1- وسواس های فکری- عملی
از ویژگی های برجسته وسواس ، عدم توانایی مهار رفتارها یا اندیشه های خاص است. برای مثال فردی که وسواس شست وشو دارد، نمی تواند میل به شست وشو را کنترل کند و گاهی تا ساعت ها مشغول شستن دست ها می شود. یا فردی که وسواس فکری دارد ساعت ها در رختخواب مشغول به هم بافتن آسمان و ریسمان است. اگر از فرد وسواسی بخواهیم عمل یا فکر وسواسی اش را کنار بگذارد دچار اضطراب شدیدی خواهد شد.
این اختلال را می توان در بررسی کردن های پی در پی پست الکترونیک (وسواس عملی) یا دل نگرانی از ONLINE نشدن یک دوست (وسواس فکری) مشاهده کرد.
2- هرزه نگری
پیشرفت ها و دگرگونی های زندگی بشری امروزه شتاب زیادی گرفته است. گام هایی را که عکاسی نگاتیو در طی صد سال آرام آرام برداشت، عکاسی دیجیتال ظرف پنج سال به تندی برداشته است. اگرچه دانه های نقره روی فیلم عکاسی هیچ گاه در مقابل پیکسل های یک عکس دیجیتال کم نخواهد آورد...
امروز به روز شدن فن آوری ها با سرعت زیادی صورت می پذیرد. در این میان اینترنت نه تنها توانسته در مدتی کوتاه عادت های خرید کردن، داده پردازی، تجارت و به طور کلی سطح زندگی ما را دچار دگرگونی کند، اصول و باورهای اخلاقی و حتی رفتار جنسی ما را هم دستخوش تغییر کرده است. کنترل والدین بر فرزندان به واسطه کمبود آگاهی والدین از رایانه ها و از سویی دیگر دسترسی آسان به انواع و اقسام سایت های غیراخلاقی تنها به اندازه زمان لازم برای تایپ یکHTTP://WWW........... ، موجب شده که سوءاستفاده از اینترنت کم کم رنگ و روی اختلال به خود بگیرد. اگرچه هرزه نگری یک کژکاری جنسی با تاریخچه طولانی است اما اینترنت اقدام به آن را آسان تر ساخته است. این کژکاری اغلب خود سرآغازی جهت ابتلا به سایر اختلال های جنسی مانند آزارگری، آزارخواهی، همجنس گرایی و... شناخته می شود.
3- آزارگری
آزارگری را شاید بتوان رفتار ضداجتماعی در دنیای سایبر نام نهاد. آیا تا به حال به واژه SPAM _ هرزنامه- که مثل مور و ملخ از دیوار صندوق های پست الکترونیکی بالا می روند برخورد کرده اید؟
SPAMها را امروزه اغلب اهالی دهکده جهانی به عنوان یک مزاحم می شناسد. حال اگر فردی مثل یک هرزنامه مزاحم خلوت شما در دنیای سایبر شود در واقع به آزارگری سایبرنتیک پرداخته است.
نتیجه گیری
به طور کلی دانش ما از آسیب های روانی ناشی از اینترنت هنوز به بازپروری و رشد و گسترش نیاز دارد. چرا که پژوهش ها و گزارش های تدوین شده و رسمی در این رابطه هنوز به سرعت سایر زمینه ها انجام و منتشر نمی شوند یا هنوز در مراحل اجرا قرار دارند. آنچه در این جا بیان گردید، پیش فرض هایی است که برای راهنمای تشخیصی آماری اختلال های روانی در نظر گرفته شده و توسط محافل علمی مطرح گردیده است. به یقین این طبقه بندی اولیه دستخوش دگرگونی هایی شده و طبقات تشخیصی فراوانی به آن اضافه خواهد شد و هر طبقه ای از اختلال های روانی هم نیازمند برنامه ریزی های درمانی خاص خود است. این درمان ها شامل روان درمانی و دارودرمانی است؛ که باید با ظرافت زیادی توسط متخصصین بهداشت روانی برای فرد به کار گرفته شود تا ارزش درمانی آن حفظ شود.
پیشگیری
هزینه پیشگیری در بُعد کلان اختصاص بودجه های پژوهشی دولتی و در بعد خرد، رعایت کردن نکات ایمنی توسط خود فرد است.برای جلوگیری از بروز هر نوع اختلال روانی و رفتاری ناشی از سوء کاربری اینترنت به موارد زیر توجه کنید:
1- ورود و خروج تان در اینترنت را تحت نظر بگیرید و از میزان آن اطلاع پیدا نمایید.
2- اگر بیش از ماهی 20 ساعت به اینترنت وصل می شوید بی آنکه کار خاصی جز پرسه زدن و چت کردن داشته باشید می بایست از تعداد این ساعت ها کم کم بکاهید تا در یک برنامه زمان بندی سه ماهه دست کم نیمی از این زمان را کم کنید.
3- از اینترنت برای فعالیت های مفید مانند بررسی سایت های فرهنگی یا علمی هم استفاده کنید. اینترنت بیشتر جنبه کاری و تسهیل گری دارد تا تفریح و وقت گذرانی.
4- بیشتر از روزی دو بار EMAIL و فهرست دوست تان را چک نکنید.
5- مزاحم دیگران نشوید و حریم خصوصی آنها را زیر پا نگذارید.
6- برای همیشه دور سایت های غیراخلاقی را خط بکشید.
پیشنهاداتی در رابطه با پیشگیری استفاده از محتویات غیر اخلاقی موبایل در مدارس
مقدمه : کارکردهای مثبت و منفی وسیله ارتباطی به نام موبایل بر کسی پوشیده نیست ، اقدامات قهری برای ممنوعیت استفاده از موبایل در مدارس به عنوان آخرین راه ممکن ، مناسب است اما پیشگیری از این معظل مهمتر ، و مسلما" وجود امکانات ، بلوتوث ، حافظه های بالا ی مولتی مدیا ، دوربین ، ضبط صدا ، پیامک ها و غیره باید عاملی برای جدیت مسئولان مدارس و معلمان در عدم استفاده دانش آموزان از این وسیله داخل مدرسه باشد ، علی الخصوص مقاومت دانش آموزان ودرگیریهای زیاد والدین با کارکنان مدارس شاید منجر به تضعیف روحیه کاری ، خستگی و استرس طرفین نیز بشود .
1-صرف انتشار چند بخشنامه کمک اساسی به حل مشکل موبایل و دوربین در این مقطع زمانی نخواهد کرد ؛ تشکیل یک جلسه کارشناسی آسیب شناسی استفاده از موبایل ، با حضور پلیس ، روانشناس ، جامعه شناس ،مشاور، مسئولین تربیتی ، مسئولین انجمن اولیا و مشاوره ، قاضی و غیره زیر نظر و توسط ادارات آموزش و پرورش بسیار مفید خواهد بود که دارای 2 کارکرد موثر است : 1- وحدت نظر و رویه دوایر در این خصوص 2- پیدا کردن راه کارهای بدیع در برخورد با مشکل موبایل و استفاده آن در مدارس 3- انتقال یافته های جلسه بحث و بررسی به صورت کاملا" کارشناسی به مدیران مدارس 4- توجه به تفوتهای فرهنگی مدارس و شهر ها
2-درمدرسه در قدم اول باید توسط کارکنان مدارس ، خصوصا" معلمان در کلاس ،تبعات منفی استفاده از موبایل با تاکید بر دو بعد ؛ حواس پرتی دانش آموز و عدم استفاده از کلاس و درس ؛ و دوم ؛ توجه به ضررهای استفاده مدام در سنین زیر 17 سال ناشی از امواج مغناطیسی وسوم ؛ آثار ویرانگر محتوای برخی تراک های غیر اخلاقی با حفظ جوانب و احتیاط های لازم ، برای استفاده کنندگان یا بی توجهان به تذکرات قبلی مسئولین مدرسه (نه همه دانش آموزان) ، تشریح گردد. بهترین محل برای توجیه کارکنان مدارس جلسه شورای معلمان مدرسه است.
3- تهیه تراکت هایی توسط مدارس مبنی بر مشکلاتی نظیر ؛ حواس پرتی در مدرسه و عدم توجه کافی به درس و کلاس ، انتقال بیماریهای ویروسی و باکتریایی ،مشکلات امواج مغناطیسی موبایل و غیره و نصب در سالن مدرسه
4- دعوت از مشاور ، جامعه شناس یا پزشک مسلط به موضوع برای حضور در مدرسه ای که بیشترین مشکل را از این بابت دارد و داشتن یک سخنرانی برای افراد علاقمند به حضور در جلسه برای استفاده از سخنرانی ،و تشریح مضرات و آسیب های استفاده از موبایل در دانش آموزان
5- در مدارسی که بیشترین درگیریها را در این رابطه دارند و یا برای افراد علاقمند به استفاده از مطالب سخنرانی ، یک سخنران آگاه و مسلط از دایره اجتماعی نیروهای انتظامی یا یک قاضی با هدف ارشاد و راهنمایی و اطلاع رسانی ( نه با هدف برخورد ) ، برخی جرائم احتمالی استفاده از موبایل و محتویات آن تشریح شود چرا که خیلی از دانش اموزان مشکل دار نمی دانند که همراه داشتن محتویات غیر اخلاقی در موبایل یک جرم تلقی می شود
6- پرسش و پاسخ مسئولان مدرسه با دانش آموزان به صورت کلاسی یا منتخب جمعی ، در مورد انگیزه های استفاده از موبایل در مدرسه و کسب آمارو فرضیات در این رابطه ، به فرایند پیشگیری و اقدامات مناسب مدرسه کمک خواهد کرد .
7- یک راهکار بسیار ساده و موثر اینکه ؛ برخی از خانواده ها از مشکلات همراه داشتن موبایل توسط دانش آموز اطلاعات کافی ندارند و در مقابل مدیر مدرسه مقاومت می کنند و گاه به درگیری هم خواهد انجامید ، بهترین محل برای دادن آگاهی به والدین تشکیل جلسه انجمن اولیای کلاسی است (که در مجمع عمومی کل مدرسه به خاطر محدودیتهای رسمی سخنران و غیره کارساز نخواهد شد ) اگر در جلسات انجمن کلاسی با توجه به یافته های علمی ، آسیب های احتمالی مغناطیسی ، روانی ، حواس پرتی ، لرز ، استرس، اضطراب ،کاهش خورد و خوراک ، انتقال بیماریهای ویروسی و باکتریایی ،مشکلات گوارشی ، بدخوابی ،لرز ، حساسیت و غیره در اثر استفاده مشترک در مدرسه و غیره برای آنان تشریح شود و مستندات آن ارائه گردد ، علاوه بر اینکه والدین به فکر عدم استفاده از موبایل توسط فرزندانشان در مدرسه خواهد افتاد ، ممکن است یک پشتیبان خوب برای مدیر و مربی پرورشی و مشاور مدرسه باشند و درگیریها و شکایات به حداقل خواهد رسید (مقاومت تعدادی از والدین در مدرسه برای این مورد هم دور از انتظار نیست اما تغییر نگرش اکثریت والدین کار مهمتری است )
8- تاکید مدیران به دانش اموزان و والدین که هر ساعت از زمان حضور در مدرسه می توانند از تلفن مدرسه (با نظارت مدیر برای کارهای خیلی ضروری) استفاده نمایند و یا والدین از منزل با تلفن مدرسه تماس بگیرند ، بهانه برخی دانش آموزان را بی اثر خواهد کرد ، البته این مورد هزینه چندانی برای مدرسه ندارد وبار مالی زیادی بر دوش مدرسه نخواهد گذاشت ولی در مقابل به دردسر ها و جنگ اعصاب آنطرف مشکل خواهد ارزید ...
9- این مشکل مقطعی است و با فرهنگ سازی در آینده حل خواهد شد ، اما حتی یک مشکل مانند انتشار تصاویر دختران گرفته شده دریک مدرسه ، در زمان فعلی جبران ناپذیر است آوردن مستندات ممنوعیت موبایل در کشور های خارجی مانند ، ژاپن،قبرس،انگلستان،هند و غیره ، توجه مدیران یا والدین را به اهمیت موضوع جلب می کند و اعتراضات آنان را به حداقل خواهند رساند ، از همه مهمتر ، مسلما" یک یا چند روش ابداعی و بدیع وجود دارد که با همفکری و مباحثه و بررسی ابعاد مثبت و منفی آن می توان با این مشکل برخورد کرد ولی نیازمند یک برنامه تقریبا" طولانی تر برای پیشگیری از آسیب های تصاویر و تراک های غیر اخلاقی ، داستانهای غیر اخلاقی بسیار مخرب در مدارس و در سطوح دانش آموزی هستیم .
10_ از تمام موارد بالا مهمتر اینکه ، تقویت ابعاد دینی دانش اموزان و اینکه این ممنوعیت استفاده یا ذخیره یا حتی دیدن تراک ها و مطالب غیر اخلاقی ، در وجود فرد نهادینه شود ، کمک موثری به حل مشکل خواهد کرد ، حتی دانش آموزان معتقد و با تقوا ممکن است به سایر دانش آموزان در این باره تذکر داده یا آنها را از عواقب کارشان مطلع نمایند و اینکه خدا را در همه حال ناظر بر اعمال خود بدانند ...
11- تقویت قدرت ابراز وجود در دانش آموزان ، باعث خواهد شد به پیشنهاداتی در مورد ذخیره یا دیدن تراک های غیر اخلاقی یا ارسال و دریافت اس ام اس ها و ام ام اس های غیر اخلاقی و بلوتوث های غیر مجاز ، با قاطعیت " نه " گفته و از دام این مشکلات رهایی یابند . نقش مربیان پرورشی و مشاوران مدارس در این بخش ، بسیار مهم است .
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.