مختصر حالات دوّمین معصوم ، اوّلین اختر امامت
آن حضرت بنابر مشهور، روز سیزدهم ماه رجب ، سی سال بعد از عام الفیل ، در شهر مکّه معظّمه ، در میان کعبه الهی دیده به جهان گشود و با نور طلعتش ، جهانی تاریک را روشنائی بخشید.
در اوّلین مرحله ای که حضرت رسول صلوات اللّه علیه ، قنداقه این نوزاد مبارک را از مادرش تحویل گرفت ، نوزاد با زبان فصیح خواند:
(بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم ، قَدْ اَفْلَحَ الْمُؤ مِنُونَ الَّذینَ فی صَلوتِهِمْ خاشِعُونَ ...)(4).
یعنی ؛ به نام خداوندی که بخشنده و مهربان است ، همانا آن مؤ منینی که در هنگام به جا آوردن نماز، خاشع باشند؛ رستگار و سعادتمند خواهند بود.
حضرت محمّد صلّی اللّه علیه و آله در مقابل ، به او فرمود: یا علیّ! بدان که مؤ منین به وسیله تو رستگار خواهند شد.
نام : علیّ(5) ((سَلام اللّهِ علیهِ یَوم وُلِدَ، وَ یَوم استُشهدَ و یَوم یُبعثُ حیّا)).
کنیه : ابوتراب ، ابوالا ئمّه ، ابوالحسن و ... .
لقب : امیرالمؤ منین ، یعسوب الدّین ، یعسوب المؤ منین ، قائد الغُرّ المحجَّلین ، امام المتّقین ، سیّد الا وصیاء، اسداللّه ، مرتضی ، حیدر، أَنزع ، قَضْم ، وصیّ، ولیّ و ... .
پدر: عمران عبدمناف معروف به ابوطالب .
مادر: فاطمه بنت اسد، نوه هاشم ، اوّلین زن هاشمیّه ای که با مرد هاشمی ابوطالب ازدواج کرد؛ و چون در پرورش حضرت رسول دخالت داشت ، حضرت او را به عنوان مادر خطاب ، می نمود.
نسبت امام علیّ بن ابی طالب ، با سی واسطه همانند رسول گرامی اسلام ، به حضرت آدم صلوات اللّه علیهم ، می رسد.
نقش انگشتر: حضرت دارای چهار انگشتر بوده است ، که بر هر کدام نقش مخصوصی حکّ شده بود.
دربان آن حضرت را سلمان فارسی و قنبر نام برده اند.
اوّلین کسی که به نبوّت حضرت رسول صلای اللّه علیه و آلهّیمان آورد، علیّ علیه السلام بود، که در سنّ هفت سالگی با آن حضرت نماز جماعت خواند.
آن بزرگوار در تمام جنگ های زمان حضرت رسول غیر از جنگ تبوک ، مشارکت داشت و بیشترین پیروزی ها به دست برومند و توانای آن حضرت نصیب اسلام و مسلمین گردید.
طبق نقل ابن عساکر: جنگ بدر توسّط امام علیّ علیه السلام در سنّ 20 سالگی به نفع اسلام و مسلمین به پایان رسید و نیز مکّه توسّط حضرتش در سنّ 28 سالگی فتح گردید.
پس از رحلت حضرت رسول صلّی اللّه علیه و آله جنگ هائی بر علیه اسلام و بر علیه آن حضرت توسّط منافقین و مخالفین به وقوع پیوست ، که مهم ترین آن ها سه جنگ به نام های : جمل ، صفّین و نهروان می باشد.
جنگ جمل در ماه جماد الثّانی ، سال 36 هجری قمری ، با ناکثین ، به سرکردگی عایشه ، طلحه و زبیر، اتّفاق افتاد.(6)
جنگ صفّین در ماه ذی الحجّه ، سال 36 هجری قمری ، با مارقین ، به سرکردگی معاویه ، رخ داد.(7)
جنگ نهروان در سال 38 هجری قمری (8)، با قاسطین ، به سرکردگی خوارج واقع شد؛ و ایشان حدود چهل هزار نفر بودند، که با نصایح حضرت دوازده هزار نفر آن ها توبه کردند و فقط 9 نفرشان از معرکه گریختند؛ و ما بقی کشته شدند و از مسلمین نیز تعداد 9 نفر شهید گشت .
و به طور کلیّ آن حضرت هفتاد و دو مرحله جنگ و مبارزه با مخالفان و دشمنان داشته است .(9)
حضرت در مناسبت های مکرّر و مختلف ، توسّط پیغمبر اسلام صلّی اللّه علیه و آله به عنوان اوّلین جانشین و خلیفه تعیین و معرّفی گردید.
و در نهایت ، پس از حجّة الوداع ، روز هیجدهم ذی الحجّة ، سال نهم قمری (10)، حضرت در محلّی به نام غدیر خم بین مکّه و مدینه به طور رسمی مطرح و منصوب به ولایت و خلافت شد.
ولی به علّت هائی ، خلافت ظاهری به دست دیگران افتاد، تا آن که در سال 35 هجری ، پس از قتل عثمان مردم با حضرت علیّ علیه السلام بیعت کردند و این بیعت پنج سال به طول انجامید.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » صفیر کبیر ( شنبه 89/1/21 :: ساعت 5:12 عصر )
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.